Компактен фотоапарат Sony Cyber Shot DSCRX100 VII 20.1MPx Черен
Описание
Широк диапазон на вариото на фотоапарат с джобен размер
Широк диапазон на вариото на фотоапарат с джобен размер
Вграденият вариообектив ZEISS® Vario-Sonnar T* 24 – 200 мм
 F2.8 – 4.5 обхваща широк диапазон на вариото, еквивалентен на два стандартни вариообектива (24 – 70 мм и 70 – 200 мм) – всичко това в много компактен размер. Конфигуриран е с осем асферични елемента на обектива с 13 асферични фасети за постигане на максимална разделителна способност, яснота и контраст в целия диапазон на вариото и до самия ръб на изображението. Четири от оригиналните усъвършенствани асферични елементи (АА) помагат за намаляване на сферичната, несиметричната и хроматичната аберация.
Нов сензор за изображения, който предоставя работа на ново ниво
Нов сензор за изображения, който предоставя работа на ново ниво
Новоразработеният подреден сензор за изображения CMOS Exmor RS™ от тип 1.0 работи съвместно с най-новата система за обработка на изображенията BIONZ X™, за да ви предоставя зашеметяващи резултати. Резултатът е бързо заснемане без затъмнявания с до 20 fps и единично снимане в сериен режим 
 с до 90 fps. Надеждното проследяване на AF/AE е възможно благодарение на бързата аритметична обработка с 60 пъти/сек 
 за прогнозно проследяване на движението на обекта, а електронният визьор и LCD мониторът също допринасят за подобреното качество на изображение  и плавно показване с 60 fps по време на заснемане. 
Скорост до 20 fps, заснемане без затъмняване с AF/AE проследяване
Скорост до 20 fps, заснемане без затъмняване с AF/AE проследяване
Вече можете да разчитате на снимане без затъмнения с до 20 fps, 
 допълнено от AF/AE проследяване, за да не загубите следата на движещия се обект дори в обхвата на телефотографията. Прецизното, надеждно проследяване на AF/AE е базирано на високоскоростна аритметична обработка от до 60 пъти на секунда 
 при непрекъснато заснемане. (A) Заснемане без затъмняване (B) Заснемане със затъмнявания
Скорост до 90 fps при единично снимане в сериен режим за заснемане на решителните моменти
Скорост до 90 fps при единично снимане в сериен режим за заснемане на решителните моменти
Нова възможност за единично снимане в сериен режим с висока гъстота
 е налична за заснемане на действия, които траят наистина части от секундата. Можете да направите седем снимки в бърза последователност при скорости на заснемане, равни на 90 fps, 60 fps или 30 fps, като натиснете бутона за затвора. Поддържат се форматите JPEG и RAW, като може да използвате таймера за самостоятелно снимане. [1] 90 fps (0,011 сек) [2] 7 снимки
Изключително бърз 0,02-секунден AF с 357 точки за откриване на фазата 
Изключително бърз 0,02-секунден AF с 357 точки за откриване на фазата 
Бързият, много точен автофокус може да постигне забележителна скорост на заснемане от 0,02 сек – най-бързата в света 
 , за прецизно заснемане на бързо отминаващи моменти. Общо 357 точки на AF с откриване на фазата във фокусната равнина, покриващи прибл. 68% от повърхността на изображението – най-много в света 
 – които работят съвместно с 425 точки на AF със засичане на контраста и технологията на проследяване на автофокуса с висока гъстота за надеждно проследяване на дори хаотично движещи се обекти.
Проследяване в реално време за поддържане на стабилен фокус върху вашия обект
Проследяване в реално време за поддържане на стабилен фокус върху вашия обект
За пръв път в серията RX се поддържа проследяване в реално време. Когато проследявате бързо движещ се обект, устройството за проследяване на движението на фотоапарата използва сложен алгоритъм за разпознаване на обекти (AI) 
 , който извлича информация за цветовете, схемата (яркостта), разстоянието (дълбочината) и информация за лице/очи за автоматично разпознаване и поддържане на фокуса върху обекта. При непрекъснато заснемане фотоапаратът разчита на изчисленията на AF при до 60 пъти/сек 
 за поддържане на проследяване с висока точност дори когато позицията на обекта се мени от момент на момент. Проследяването може също да се инициира чрез сензорна работа както за неподвижни изображения, така и за филми.
Подобрен AF върху очи в реално време за по-хубави портретни снимки и снимки на домашни любимци
Подобрен AF върху очи в реално време за по-хубави портретни снимки и снимки на домашни любимци
AF върху очи в реално време открива и поставя фокуса върху очите на вашите обекти дори когато част от лицето е скрита, лицето е в контражур или обектът гледа надолу. С до 60 изчисления на AF на секунда, автофокусът на RX100 VII позволява мощно непрекъснато заснемане и невероятни портретни снимки чрез прецизно фокусиране върху очите на обекта – човек или животно. Ако обектите са хора, можете да активирате AF върху очи в реално време само с полунатискане на бутона за затвора.
Невероятно качество на изображенията и ниски нива на шума
Невероятно качество на изображенията и ниски нива на шума
20,1-мегапикселовият, подреден сензор CMOS от тип 1.0 използва технологията на подсветка за повишена ефикасност при събирането на светлина. Стандартният ISO обхват е 100 – 12 800, разширен до ISO64 и ISO80 за неподвижни изображения. В комбинация с процесора добавя висока възприемана разделителна способност, ниски нива на шума, много точно възпроизвеждане на цветовете и естествени тонове на кожата.
<lt></lt>b<gt></gt>Soft Skin (Нежна кожа)<lt></lt>/b<gt></gt> и други ефекти за разширяване на вашите творчески опции
bSoft Skin (Нежна кожа)/b и други ефекти за разширяване на вашите творчески опции
Фотоапаратът предлага редица специални ефекти за вашите снимки. Режимът bSoft Skin (Гладка кожа)/b намалява малките бръчки по кожата и неравния тен, като същевременно запазва яснотата на очите и устата на обекта, а ефектът за красота може да се използва върху изображения, които са вече заснети. Автоматичният HDR режим води до по-широк динамичен обхват, възпроизвеждане на градации в яркостта и контраста, които се доближават до възприятието на човешкото око. Диапазонът опции на творчески стил и ефекти в снимките ви помага да създавате уникални изображения.
Оптичен SteadyShot™, еквивалентен на 4,0 спирания
Оптичен SteadyShot™, еквивалентен на 4,0 спирания
Вградената стабилизация на изображението на фотоапарата предоставя еквивалента на повишение скорост на затвора с 4,0 спирания 
 до 200 мм за компенсиране на трептенето на фотоапарата в ситуации на заснемане от ръка дори при телефотография или условия на слаба осветеност. В комбинация с изтънчения дизайн на оптиката на фотоапарата и усъвършенстваната система за обработка на изображенията се постига забележително качество на изображението. [1] Без оптичен SteadyShot™ (симулиран) [2] С оптичен SteadyShot
Затвор против изкривяване с опция за тихо заснемане 
Затвор против изкривяване с опция за тихо заснемане 
Електронният затвор против изкривявания постига скорости до 1/32 000 сек, докато бързото прочитане на данни от сензора за изображения намалява изкривяването за бързо движещи се обекти. Можете също да заглушите затвора на фотоапарата при сцени, в които тишината е важна, като например спонтанни портретни снимки и снимки на животни, за да избегнете разсейващото щракване на затвора и да заснемете обектите в непринудени пози.
4K HDR (HLG) видео запис
4K HDR (HLG) видео запис
При заснемане на 4K (разделителна способност QFHD: 3840 x 2160) филми 
RX100 VII използва цялостно прочитане на пикселите без групиране на пиксели и 1,7x надграждане на семплирането за предоставяне на невероятна разделителна способност с намалено моаре и неравности. Видео форматът XAVC S поддържа записване при висока побитова честота (макс. 100 Mbps), а с възможността HLG (Hybrid Log-Gamma) можете да се насладите на HDR изображения само като свържете фотоапарата със съвместим с HDR (HLG) телевизор от Sony чрез USB кабел.
Подобрен бърз хибриден AF и проследяване в реално време за филми
Подобрен бърз хибриден AF и проследяване в реално време за филми
Благодарение на еволюцията на алгоритмите на автоматичния фокус (AF) възможността на AF за заснемане на филм е с подобрена скорост, точност и проследяване, включително по-добри резултати в среди със слабо осветление. Автоматичният фокус оптимизира фокуса на фотоапарата спрямо обекта, а когато проследяването в реално време се активира, можете да започнете да го проследявате само като изберете обекта на сензорния екран – дори и при заснемане на филм. Скоростта на задвижване на AF и чувствителността на проследяване на AF се регулират, за да можете да направите фините настройки на преходите на фокуса, така че да отговарят на сцената.
AF върху очи в реално време за хора при запис на филм
AF върху очи в реално време за хора при запис на филм
За прът път във фотоапарати от серията RX – RX100 VII може да открива и проследява очите на хората при записване на филм, да поддържа рязък и стабилен фокус, докато обектът се движи. Фокусът се задава и поддържа автоматично, така че да можете да се концентрирате върху композицията на кадрите си. Функцията може да се използва съвместно със сензорното проследяване – само докоснете съответната точка на сензорния екран, за да фокусирате върху лявото или дясното око на обекта или да сменяте от едното на другото око.
Подобрена стабилизация на изображението за филми
Подобрена стабилизация на изображението за филми
Системата за стабилизация на изображението на фотоапарата е развита, за да използва "Активен" режим при записване на 4K филми, а благодарение на иновациите в алгоритмите на фотоапарата, ефектът от стабилизация на изображението при заснемането на HD филм също е подобрен при всеки режим на заснемане с по-ефективни резултати от наличните преди. Можете също да използвате добавката на мобилното приложение Imaging Edge™ Movie Edit , за да постигнете изключително плавни изображения, подобни на получените при заснемане със стабилизатор. 
 
Жак за външен микрофон
Жак за външен микрофон
Въпреки че фотоапаратът е компактен, вече включва жак, с който може да се прикачат външни микрофони. Стандартният 3,5-милиметров вход позволява употребата на микрофони от висок клас за професионално аудио заснемане за филми и влогове.  
Запис на филм във вертикален формат 
Запис на филм във вертикален формат 
Фотоапаратът поддържа запис на филм във вертикален формат с вградени метаданни, посочващи ориентацията на фотоапарата. Това означава, че клиповете в този формат, които се прехвърлят на смартфони, могат да се възпроизвеждат и да се използват както са, без да е нужно да ги завъртате от хоризонтален формат.
Интервално заснемане за филми от снимки
Интервално заснемане за филми от снимки
Вече е налично интервално заснемане
29 с настроен интервал от 1 до 60 секунди във фотоапарата. Заснетите неподвижни изображения могат да се редактират във филм от снимки на компютър при постпродукцията. Опростената функция за предварителен преглед във варираща скорост позволява да направите чернова на филма от снимки, за да го прегледате на фотоапарата. 
Свръхбавен каданс от до 40x по-бавна скорост
Свръхбавен каданс от до 40x по-бавна скорост
Подреденият сензор CMOS позволява изключително висока кадрова честота от до 960 fps/1000 fps, така че дори със заснемането на 200 мм 
телефотография е възможно да запишете впечатляващи кадри със свръхбавен каданс в близък план. Настройката за кадрова честота и запис може да бъде зададена поотделно за скорости на възпроизвеждане на забавен каданс от 1/4 до 1/40-та от реалната скорост и може да се направи запис с активатори за начало или край на запис в дори най-бързо преминаващите моменти.
Поддръжка за професионални работни потоци при заснемане на филми
Поддръжка за професионални работни потоци при заснемане на филми
За по-трудни заснемания фотоапаратът поддържа широк набор от функции за филм, които по-често се срещат в професионалното оборудване, включително криви на гамата S-Log3 и S-Log2. Широкият динамичен обхват и наличното цветово разстояние, които използват тези S-Log профили, са идеални за съвпадане на фотоапаратите и намаляване на загубените данни в светлите или тъмните области. Също са налични допълнителни опции за профил на изображение и творчески стил заедно с разширени функции като Gamma Display Assist, "зебра" измерване, чист HDMI извод с управление на записа, часови код и прокси записване. Разполага с всичко, което е нужно на професионалист по видеозаснемане в ежедневната му работа.
Достъп до визьора с едно натискане 
Достъп до визьора с едно натискане 
XGA OLED Tru-Finder™ предлага рязка разделителна способност (еквивалент на 2,35 милиона точки), ярко самостоятелно осветление и силен контраст, които го правят отличен за предварителен преглед на кадрите и регулиране на настройките. Оптиката на окуляра на електронния визьор намалява нежеланите отражения и гарантира видимост от ъгъл до ъгъл. Натискането на превключвателя за показване отстрани на корпуса прави визьора незабавно достъпен и може да бъде прибран също толкова бързо, когато не се използва.


    • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
    • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
    • Какво пазаруват другите Промоционални продукти

    Свързани продукти