Джобен нож Boker Solingen Kalashnikov Bayonet Damascus

Джобен нож Boker Solingen Kalashnikov Bayonet Damascus

id s1806580
Описание

През 1947 г. Михаил Калашников представя пред ръководството на Червената армия разработения от него щурмови автомат и успява да ги убеди в предимствата на своя дизайн. Само две години по-късно АК-47 е официално пуснат в експлоатация с официално название: "7,62 мм автомат Калашникова, образца 1947 года". Отнема много малко време автоматът да придобие световна известност.
Дори и тогава, простият и надежден дизайн като презареждане с газово налягане или завъртащ се затвор, постоянното използване на щамповани листове, които могат да бъдат произведени бързо и евтино, придържането към клас патрони, въведен от Вермахта със StG 44 и усреднената ефективност между боеприпаси за картечен пистолет и пушка определят тенденцията и до днес. Тези характеристики доведоха системата Калашников да бъде най-широко разпространеното и репликирано оръжие в историята, с около 100 милиона произведени бройки по света.

Във въведения през 1959 г., преработен вариант на AK-47, щикът е не по-малко революционен от самия автомат и полага основа за по-късни дизайни. Концепцията се основава на нож, първоначално разработен от Р. Тодоров за бойни плувци. Той се характеризира с отдалечаване от дългите щикове, които се използват само като оръжия за намушкване, към къс, монтируем нож с ножици за изолирана тел и многофункционален трион откъм гърба.

През 2002 г. Михаил Калашников лично посети работилницата Boker в Солинген, за да представи на публиката серията ножове Boker Kalashnikov. Седемдесет години след създаването на AK-47, ние представяме наистина изключителен модел от линията ножове и отново почитаме неговото брилянтно инженерно постижение.

Boker Kalashnikov Bayonet Damascus е снабден с уникално дамаско острие, изработено от стомана на щиковете 6Ch3 и 6Ch4 според индекса GRAU на бившата Съветска армия и украсено с подписа на генерал Калашников. Неръждаемата дамаскиня от Чад Никълс се състои от 80 слоя и е изкована ръчно по формата Virus. Отличава се с необичайно сложен модел, който е резултат от много стриктно контролиран процес на коване. Острието с върха на пандур, взето от байонетите, се отваря с помощта на шпилка за палеца и се заключва със здрава линейна пружина.

Дръжката е фрезована със CNC от масивен блок алуминий 6061-T6 и след това анодирана с твърдо покритие в черно. Дървените чирени от са изработени от габър, напомнящ дървесината на ложата и полуложата на известната щурмова пушка и заедно образуват формата на отличителните вентилационни отвори между тях. Цветът на руския кехлибарен шеллак на оригинала е точно възпроизведен. Чирените също са фрезовани с машина с ЦПУ и са ръчно инкрустирани. Всички винтове и щипката също са анодирани в черно. Ръчно изработени във фабриката за ножове Boker в Солинген. Доставя се с елегантна кутия с прозрачни страници, създаваща усещане за „плаващ“ експонат, сертификат за автентичност и индивидуален сериен номер.

Тип: джобно ножче
Обща дължина:22,80см
Дължина на острието: 9,60 см
Дебелина на острието:3,80 мм
Тегло:158,00гр
Материал на острието: Дамаска стомана
Материал на дръжката: Алуминий, желязно дърво
Отваряне: Ръчно с щифт за палец
Тип заключване: Linerlock
Произведено в: Золинген




Виж още Ножове и мачете
  • Какво пазаруват другите Какво пазаруват другите
  • Какво пазаруват другите Най-продавани продукти
  • Какво пазаруват другите Промоционални продукти